ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διανύουμε ήδη την εποχή της πληροφορίας.

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με πάρα πολλές και ποικίλες πληροφορίες οι οποίες διεκδικούν μερίδιο του χρόνου μας.

Μέσα σε αυτή την πληθώρα και ποικιλία πληροφοριών υπάρχουν και πληροφορίες καλές και ίσως ζωτικής σημασίας.

Όμως δύσκολα τις ανακαλύπτουμε αλλά ακόμη και αν τις ανακαλύψουμε είναι τόσες πολλές οι υπόλοιπες που διεκδικούν το χρόνο μας που είναι πολύ πιθανό να τις προσπεράσουμε χωρίς να τις αξιοποιήσουμε.

Η εταιρεία

Με μια πολύ καλή πληροφορία έρχεστε σε επαφή σήμερα διαβάζοντας αυτές τις γραμμές.

Μια πληροφορία την οποία αν διαχειριστείτε σωστά μπορεί να σας προσφέρει από ένα απλό συμπληρωματικό εισόδημα κάθε μήνα έως ένα πολύ καλό εισόδημα διαρκώς.

Η δραστηριότητα στην οποία αναφερόμαστε έχει να κάνει με την εμπορία επενδυτικού χρυσού μέσω του συστατικού μάρκετινγκ (δικτυακού μάρκετινγκ) σε πλακίδια 1-100 γραμμαρίων.

Ο Χρυσός είναι το πολυτιμότερο μέταλλο στον κόσμο, αληθινό χρήμα εδώ και 5000 χρόνια, ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης και εντάσεων, και το σημαντικότερο εκείνος που έχει χρυσό έχει πάντα μια αξία που ποτέ δεν θα μηδενιστεί αλλά θα αυξάνεται λόγω μειωμένων αποθεμάτων και υψηλής ζήτησης.

Στην ακόλουθη εικόνα φαίνεται το πως εξελίχθηκε η τιμή του χρυσού την τελευταία δεκαετία (2000-2011). Από 281$ η ουγγιά (1 ουγγιά=31,5 γραμμάρια) το 2000 εκτοξεύτηκε στα 1895$ το 2011.

Πρακτικά αυτό σημαίνει το εξής:

Αν το 2000 είχα ένα ποσό της τάξεως των 100.000€ και επέλεγα να αγοράσω ένα νεόδμητο διαμέρισμα 90τμ σήμερα αν ήθελα να το ρευστοποιήσω αφενός θα ήταν πολύ δύσκολο (ελλείψει αγοραστών) αφετέρου αν έβρισκα αγοραστές η τιμή θα ήταν κατά πολύ μικρότερη από την αρχική μου επένδυση. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πωλείτο στο 60-70% δηλαδή θα έχανα 30.000-40.000€.
Αν την ίδια εποχή τοποθετούσα 100.000€ σε επενδυτικό χρυσό (ράβδους) σήμερα ρευστοποιώντας θα έπαιρνα 670.000€.
Γίνεται αντιληπτό ότι η απόδοση της μιας επένδυσης με την άλλη απέχει πάρα πολύ. Η επένδυση σε χρυσό αποδεικνύεται πραγματικά χρυσοφόρα.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια πραγματικά εκπληκτική ευκαιρία σχεδόν μηδενικού ρίσκου η οποία με συγκεκριμένες και σαφείς προϋποθέσεις μας πληρώνει διαρκώς, και μας πληρώνει σε χρυσό.

Η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε ονομάζεται EMGOLDEX έχει έδρα το Ντουμπάι και τις διοικητικές της υπηρεσίες στο Μόναχο της Γερμανίας. Είναι θυγατρική της γερμανικής εταιρείας εμπορίας επενδυτικού χρυσού GOLD & SILVER PHYSIKAL METALS http://www.goldsilvermetals.com/
η οποία εμπορεύεται επενδυτικό χρυσό σε ράβδους 1 κιλού και άνω. Η EMGOLDEX ιδρύθηκε από την GOLD & SILVER PHYSIKAL METALS προκειμένου να διακινήσει επενδυτικό χρυσό και σε μικρότερους επενδυτές-αποταμιευτές σε συσκευασίες 1-100 γραμμαρίων.

H Emgoldex διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) το οποίο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση www.emgoldex.com και μέσα από αυτό ο κάθε πελάτης-συνεργάτης της εταιρείας διαχειρίζεται τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε χρυσό σε ευρώ κλπ όπως θα δούμε πιο κάτω.

Τα προϊόντα που εμπορεύεται η Emgoldex είναι επενδυτικός χρυσός καθαρότητας 999,9 24 καρατίων δικής της συσκευασίας (1-100gr) και πιστοποίησης ποιότητας,αλλά και άλλων κατασκευαστριών εταιρειών όπως είναι η Argor-Heraeus, Umicore, Munze Osterreich,

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα

Η πρόταση είναι η εξής:

Γίνε πελάτης της εταιρείας με προκαταβολή για αγορά χρυσού 540€ (η 150€) και σύστησε 2 νέους πελάτες που θα κάνουν το ίδιο. Θα λάβεις ως αμοιβή συνολικά και σε πρώτη φάση (σε 1-4 μήνες) χρυσό σε πλακίδια αξίας 7000€ Δηλαδή: Με κεφάλαιο μόνο 540€ και σύσταση μόνο 2 νέων πελατών η εταιρεία σε ανταμοίβει με επενδυτικό χρυσό αξίας 7000€ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιατί μας πληρώνει η εταιρεία; Μας πληρώνει για να της συστήσουμε 2 πελάτες που και αυτοί με τη σειρά τους θα κάνουν το ίδιο. Έτσι αυξάνεται διαρκώς το πελατολόγιο της εταιρείας και αναπτύσσεται παγκοσμίως.
Λειτουργεί με τη μέθοδο του δικτυακού μάρκετινγκ. Αντί να πληρώνει πανάκριβες διαφημίσεις στα ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο που απευθύνεται, πληρώνει τους πελάτες-συνεργάτες της να της συστήνουν νέους πελάτες.

Ας δούμε τώρα πως αρχίζουμε. Για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα αμοιβών της Emgoldex πρέπει να γίνει πελάτης και να συσταθεί βεβαίως από έναν ήδη υπάρχοντα πελάτη με τον κωδικό του οποίου γίνεται η εγγραφή (δημιουργία λογαριασμού πελάτη) και συνδέεται έτσι ο νέος κωδικός (πελάτης).

Όλες οι παραγγελίες τοποθετούνται σε έναν κύριο πίνακα παραγγελιών. Ο κύριος πίνακας παραγγελιών αποτελείται από 4 επίπεδα. Το 1ο στο οποίο πάντα τοποθετούνται οι νέες παραγγελίες και τα 2ο, 3ο, 4ο στα οποία οι θέσεις είναι συμπληρωμένες από παραγγελίες που έχουν τοποθετηθεί σε προγενέστερο χρόνο. Οι πελάτες αυτοί των οποίων οι παραγγελίες είναι ήδη τοποθετημένες στον πίνακα συστήνουν τους νέους πελάτες.

Βλέπουμε στην εικόνα που ακολουθεί τον κύριο πίνακα παραγγελιών με 8 κενές θέσεις για νέους πελάτες στο 1ο επίπεδο.

Αρχίζουν λοιπόν οι συστάσεις. Ο Μιχάλης συστήνει τον Πάνο (Οι θέσεις στον πίνακα συμπληρώνονται πάντοτε από αριστερά προς τα δεξιά)

Η Αθηνά συστήνει ΕΣΑΣ

Ο Τάσος συστήνει τη Χριστίνα

Εσείς κάνετε την πρώτη σας σύσταση

Και με τη λογική αυτή κάποια στιγμή ο πίνακας συμπληρώνεται. Καλύφθηκαν και οι 8 θέσεις από νέες παραγγελίες.
Τώρα συμβαίνει το εξής προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις. Ο πίνακας κόβεται στα δύο και δημιουργούνται 2 συμμετρικοί πίνακες με 8 νέες κενές θέσεις ο καθένας. Οι παραγγελίες όλων των επιπέδων μετακινούνται ένα επίπεδο κάτω. Δηλαδή από το 1ο στο 2ο, από το 2ο στο 3ο, από το 3ο στο 4ο.

Η Ντίνα που στο παράδειγμά μας βρισκόταν στο 4ο επίπεδο ΠΡΙΝ κοπεί ο πίνακας φεύγει λαμβάνοντας την πρώτη αμοιβή 3.500€ και η παραγγελία της τοποθετείται πάλι στο πρώτο επίπεδο του 2ου κύριου πίνακα, ακολουθώντας τη ίδια σειρά των συστάσεων.
Στον 2ο κύριο πίνακα και χωρίς να χρειάζεται η Ντίνα να κάνει νέες συστάσεις (αρκούν οι 2 αρχικές) η παραγγελία με το χρόνο θα φθάσει ξανά στο 4ο επίπεδο και θα λάβει και τα υπόλοιπα 3.500€.
Παρακάτω φαίνεται η πορεία που ακολουθεί κάθε παραγγελία προς την αμοιβή.

Ολοκληρώσαμε λοιπόν τους 2 κύριους πίνακες και συνολικά έχουμε στο λογαριασμό μας Χρυσό αξίας 7.000 ευρώ.

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα (150E)

Ο Προκαταρκτικός πίνακας (γκρίζος) έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία ως ο προθάλαμος που θα τοποθετήσει την παραγγελία στον κύριο πίνακα μόνο με 150€ και εξυπηρετεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι κατάλαβαν το μέγεθος της ευκαιρίας αλλά πρακτικά δεν μπορούν να εξοφλήσουν προκαταβολή 540€ ώστε να αρχίσουν απευθείας με κύριο πίνακα. Τοποθετώ λοιπόν την παραγγελία μου σε προκαταρκτικό πίνακα πληρώνοντας 150€ και με την ίδια ακριβώς λογική που λειτουργεί και ο κύριος πίνακας η παραγγελία κινείται από το 1ο επίπεδο στο 2ο, 3ο και στο 4ο (όταν συμπληρωθεί η 8αδα) η εταιρεία μου πιστώνει 540€ και τοποθετεί αυτόματα την παραγγελία μου σε κύριο (χρυσό) πίνακα και επιπλέον μου πιστώνει και το πρώτο καθαρό κέρδος 427€ σε χρυσό από τη συμμετοχή μου στον προκαταρκτικό πίνακα.

Συνολικά δηλαδή κερδίζω 540+427=967€ καθαρά μόνο με 150€ επένδυση σε 4-10 εβδομάδες.
Όταν η παραγγελία μου τοποθετηθεί στον κύριο πίνακα, για να δικαιούμαι πλήρη αμοιβή 6.500€ , πρέπει να έχω συστήσει 2 πελάτες , αν είχα σύστησει 2 πελάτες όσο ήμουν στο προκαταρκτικό(και είχαν εγγραφεί με τα 150 Ε ) πρέπει αυτοί οι πελάτες να "προλάβουν" να κατέβουν στον κύριο πίνακα πριν εγώ φτάσω σε σημείο πληρωμης. Αν όμως είχα συστήσει 2 πελάτες τον 540 ευρώ όσο εγώ ήμουν στον προκαρτικό ή όσο βρίσκομαι στον κύριο πίνακα τότε δικαιούμαι όλο το ποσό. Η παραγγελία μου στη συνέχεια ακολουθεί την ίδια πορεία με τον κύριο πίνακα που αναφερθηκε λεπτομερως ποιο πανω.

Tελικά πόσα κερδίζουμε;

Η Συνολική απόδοση από τη συμμετοχή μας σε μια ολοκληρωμένη παραγγελία (1 προκαταρκτικός και 2 κύριοι πίνακες) φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί και είναι 1040+7.000=8040-7%=7477 ευρώ καθαρά αν δεν κάνουμε επαναληπτική παραγγελία και 6937 αν αφήσουμε 540 ευρώ και κάνουμε επαναληπτική παραγγελία.

Έχουμε πρακτικά 50πλασιάσει την αρχική μας επένδυση και το σημαντικότερο δεν τοποθετούμε ποτέ ξανά δικά μας χρήματα. (Το 7% που παρακρατείται είναι ένα ποσοστό που κατανέμεται στις αμοιβές ηγεσίας για όσους τις δικαιούνται.)

Μια πολύ σημαντική πληροφορία η οποία αναγράφεται λεπτομερώς στη συμφωνία που κάνουμε με την εταιρεία είναι η εξής: Η εταιρεία πληρώνει τους συνεργάτες της με ένα δίκαιο σύστημα όμοιο σε όλες τις χώρες του κόσμου και ανάλογα με τη δράση του καθενός.

Έτσι λοιπόν η αμοιβή για κάθε σύσταση νέου πελάτη είναι 1750 ευρώ (μόνο για τις 2 συστάσεις που είναι και η προϋπόθεση για να πληρωθούμε) αν η τοποθέτηση της νέας παραγγελίας γίνει ενώ βρίσκεται η δική μας στο 1ο ή 2ο επίπεδο.
1250 ευρώ αν η τοποθέτηση της νέας παραγγελίας γίνει ενώ βρίσκεται η δική μας στο 3ο επίπεδο.
Και 750ευρώ αν η τοποθέτηση της νέας παραγγελίας γίνει ενώ βρίσκεται η δική μας στο 4ο επίπεδο.
Αν η μια σύσταση γίνει στο 1ο επίπεδο και η άλλη στο 3ο πχ η αμοιβή είναι το άθροισμα 1750+1250=3000ευρώ.

Συνοψίζοντας το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτή τη δραστηριότητα είναι:

1. Πρώτο κέρδος 1040-7%=967€ από τον προκαταρκτικό πίνακα.

2. Επαναλαμβανόμενο εισόδημα 6500€ από κάθε κύκλο παραγγελίας και

3. Παθητικό εισόδημα από τις αμοιβές ηγεσίας οι οποίες δίδονται σε όσους πλέον ασχοληθούν σοβαρά και συστηματικά με αυτή τη δραστηριότητα.

Tι κάνουμε τον χρύσο;

Η πρώτη δυνατότητα

Μπορούμε οποιαδήποτε χρονική στιγμή 24ώρες το 24ωρο να ρευστοποιήσουμε το χρυσό πουλώντας τον στην ίδια την εταιρεία με τιμή ημέρας και να πάρουμε τα χρήματα στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Η δεύτερη δυνατότητα

Μπορούμε αν δεν θέλουμε να τον ρευστοποιήσουμε να τον αφήσουμε για φύλαξη στο ProAurum ένα πιστοποιημένο θησαυροφυλάκιο στο Μόναχο της Γερμανίας. Έξοδα φύλαξης 0,1% της αποθηκευμένης αξίας το μήνα.
http://www.proaurum.de/home.html

Η τρίτη δυνατότητα

Μπορούμε να παραλάβουμε το χρυσό από το Proaurum προσωπικά ή με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ή να ζητήσουμε την αποστολή του με ασφαλισμένη μεταφορά στην διεύθυνσή μας.

ΔΕΝ έχει Ρίσκο

Ας πάρουμε τα δύο πιθανά χειρότερα σενάρια που μπορούν να σας συμβούν αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε την δραστηριότητά σας με την Emgoldex.

Σενάριο 1ο.

Έστω ότι ξεκινήσατε σε κύριο πίνακα και δώσατε προκαταβολή 540€ για αγορά χρυσού και δε καταφέρατε ούτε στον πρώτο ούτε στο δεύτερο κύριο πίνακα να συστήσετε κανέναν.
Τι γίνεται με την προκαταβολή;
Στο τέλος του 2ου πίνακα θα πάρετε στο λογαριασμό σας Χρυσό αξίας 500€ τον οποίο μπορείτε να ρευστοποιήσετε ή να κρατήσετε. Δηλαδή επιστρέφεται η προκαταβολή σας.

Σενάριο 2ο.

Έστω ότι ξεκινήσατε σε προκαταρκτικό πίνακα με 150€ προκαταβολή και δε καταφέρατε να συστήσετε κανέναν.
Τι γίνεται με την προκαταβολή;

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΡΩΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ 540€ ΑΝ δεν καταφέρατε ούτε εκεί να συστήσετε κανέναν.

Στο τέλος του 2ου πίνακα θα πάρετε στο λογαριασμό σας Χρυσό αξίας 500€ τον οποίο μπορείτε να ρευστοποιήσετε ή να κρατήσετε. Δηλαδή επιστρέφονται και τα 500€ για την είσοδο στον ΧΡΥΣΟ.ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ !

Φορολογία

Ακολουθεί απόσπασμα κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τη φοροαπαλλαγή των παραδόσεων επενδυτικού χρυσού.

ΦΠΑ: Ειδικό καθεστώς για τον χρυσό

Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι η συμπλήρωση της κοινής φορολογικής βάσης του ΦΠΑ εντός ΕΕ με την εισαγωγή ειδικού καθεστώτος για τον χρυσό. ΠΡΑΞΗ
Οδηγία 1998/80/ΕΚ του Συμβουλίου, της 12ης Οκτωβρίου 1998, για τη συμπλήρωση του κοινού συστήματος φόρου προστιθέμενης αξίας και για την τροποποίηση της οδηγίας 77/388/ΕΟΚ - ειδικό καθεστώς για τον χρυσό [Επίσημη Εφημερίδα L 281 της 17.10.1998].

ΣΥΝΟΨΗ

Προκειμένου να προωθήσει τη χρήση του χρυσού ως χρηματοοικονομικού μέσου, η παρούσα οδηγία καθιερώνει φοροαπαλλαγή των παραδόσεων επενδυτικού χρυσού. Στο παρελθόν ο επενδυτικός χρυσός υπαγόταν στις συνήθεις φορολογικές διατάξεις. Βάσει αυτών, οι παραδόσεις επενδυτικού χρυσού υπάγονταν κατ’ αρχήν στο ΦΠΑ, αλλά σε ορισμένα κράτη μέλη επιτρεπόταν, σε προσωρινή βάση, να απαλλάσσουν τις εν λόγω παραδόσεις από το φόρο. Με τη νέα οδηγία αίρονται αυτές οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών μελών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της κοινοτικής αγοράς χρυσού.

Ορισμός του επενδυτικού χρυσού:
ο χρυσός υπό μορφή ράβδου ή πλάκας, βάρους αποδεκτού από τις αγορές πολύτιμων μετάλλων, καθαρότητας τουλάχιστον 995 χιλιοστών, αντιπροσωπευόμενος ή μη από τίτλους (τα κράτη μέλη έχουν την ευχέρεια να εξαιρούν από το καθεστώς τις ράβδους ή πλάκες βάρους 1 γραμμαρίου ή λιγότερο)·

τα χρυσά νομίσματα καθαρότητας τουλάχιστον 900 χιλιοστών, που έχουν κοπεί μετά το 1800, αποτελούν ή έχουν αποτελέσει νόμιμο χρήμα στη χώρα προέλευσής τους και πωλούνται, κανονικώς εχόντων των πραγμάτων, σε τιμή η οποία δεν υπερβαίνει κατά ποσοστό άνω των 80 % την αξία της ανοικτής αγοράς του χρυσού ο οποίος περιέχεται στα νομίσματα. Κάθε χρόνο τα κράτη μέλη ενημερώνουν για τα νομίσματα τα οποία πληρούν τα κριτήρια αυτά και αποτελούν αντικείμενο συναλλαγών στο έδαφος των κρατών μελών. Οι εν λόγω κατάλογοι δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα.

Τα κράτη μέλη απαλλάσσουν από το φόρο προστιθέμενης αξίας την παράδοση, ενδοκοινοτική απόκτηση και εισαγωγή επενδυτικού χρυσού.
Παρέχεται ωστόσο δικαίωμα επιλογής φορολόγησης των παραδόσεων επενδυτικού χρυσού σε πρόσωπα υποκείμενα στο φόρο όταν οι παραδόσεις γίνονται από:

πρόσωπα τα οποία παράγουν επενδυτικό χρυσό ή μεταποιούν κάθε είδους χρυσό σε επενδυτικό χρυσό (στην περίπτωση αυτή, τα κράτη μέλη οφείλουν να παρέχουν το δικαίωμα επιλογής)·

υποκείμενα σε φόρο πρόσωπα τα οποία στις συναλλαγές τους, κανονικώς εχόντων των πραγμάτων, παραδίδουν χρυσό για βιομηχανική χρήση (στην περίπτωση αυτή, τα κράτη μέλη δύνανται να παρέχουν το δικαίωμα επιλογής).

Τα κράτη μέλη καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής των εν λόγω επιλογών και ενημερώνουν σχετικά την Επιτροπή.

Στην οδηγία προβλέπονται κανόνες που ρυθμίζουν το δικαίωμα έκπτωσης των υποκειμένων σε φόρο προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην παράδοση ή την παραγωγή επενδυτικού χρυσού ή μετατρέπουν κάθε είδους χρυσό σε επενδυτικό χρυσό, εφ’ όσον δεν έχουν επιλέξει τη φορολόγηση των παραδόσεών τους.

Οι έμποροι επενδυτικού χρυσού έχουν ειδικές υποχρεώσεις για την πρόληψη ενδεχομένων φορολογικής απάτης λόγω της διπλής χρήσης του χρυσού (για βιομηχανικούς αλλά και επενδυτικούς σκοπούς): για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών, οφείλουν να καταχωρούν όλες τις σημαντικές συναλλαγές και να τηρούν τα σχετικά παραστατικά έγγραφα που επιτρέπουν την αναγνώριση της ταυτότητας των πελατών τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κράτη μέλη μπορούν να ορίζουν τον αγοραστή, και όχι τον πωλητή, ως το πρόσωπο που υποχρεούται να καταβάλει τον φόρο (διαδικασία αντιστροφής της επιβάρυνσης), ώστε να προληφθεί η φορολογική απάτη και να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση της συναλλαγής.

Για συναλλαγές σε αγορά πολυτίμων μετάλλων διεπόμενη από ρυθμιστικούς κανόνες, τα κράτη μέλη μπορούν να μην εφαρμόζουν το παρόν ειδικό καθεστώς και να εισαγάγουν μέτρα απλοποίησης.

Πηγή: http://europa.eu/legislation_summaries/taxation/l31012_el.htm

Συχνές ερωτήσεις.

1. Τι είναι ο προκαταρκτικός πίνακας και τι ο κύριος. Ποια η διαφορά;

ΑΠ. Για να γίνει κάποιος συνεργάτης της εταιρείας υπάρχουν δύο τρόποι. Όταν βάλει την παραγγελία του και πριν πληρώσει πρέπει να επιλέξει αν η παραγγελία θα τοποθετηθεί σε κύριο πίνακα (χρυσό πίνακα) οπότε πληρώνει 540€ προκαταβολή, ή προκαταρκτικό πίνακα (γκρίζος πίνακας) όπου πληρώνει 150€ και με την ολοκλήρωσή του εισπράτει 1040€-7%=967€ από τα οποία 540€ κρατάει η εταιρεία για την τοποθέτηση της παραγγελίας στον κύριο και περίπου 427€ έχει το πρώτο καθαρό κέρδος. Είναι λοιπόν μια δυνατότητα που δίνει η εταιρεία σε ανθρώπους που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν την προκαταβολή για κύριο πίνακα. Στη συνέχεια η παραγγελία ακολουθεί την πορεία που είδατε στην παρουσίσαση.
Η επιλογή προκαταρκτικού πίνακα μπορεί να γίνει μόνο για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Το πλεονέκτημα είναι μικρότερο αρχικό κεφάλαιο αλλά και το πρώτο μικρότερο κέρδος και το μειονέκτημα περισσότερος χρόνος έως την πληρωμή κύριου πίνακα.

2. Αν εγώ συμμετάσχω πληρώνοντας τα 540 ευρώ αλλά δεν καταφέρω να συστήσω 2 νέους πελάτες ή συστήσω μόνο έναν δικαιούμαι αμοιβή;

ΑΠ. Οι όροι του προγράμματος BONUS της EMGOLDEX είναι μόνο δύο και σαφέστατοι. Για να μπορέσεις να αγοράσεις 7.000 ευρώ σε χρυσό αρκεί να γίνεις πελάτης πληρώνοντας την προκαταβολή 540 ευρώ και να συστήσεις μόνο 2 πελάτες. Οι όροι πρέπει να ικανοποιούνται και οι δύο προκειμένου να δικαιούσαι την αμοιβή.

3. Αν εγώ συστήσω δύο νέους πελάτες αλλά εκείνοι δεν συστήσουν δικαιούμαι αμοιβή;

ΑΠ. Με βάση τους δύο όρους που προαναφέραμε δικαιούσαι κανονικά την αμοιβή. Αν όμως οι δύο πελάτες που σύστησες δεν συστήσουν κανέναν για να συμπληρωθεί ο πίνακας που βρίσκεσαι προκειμένου να αμοιφθείς θα πρέπει κάποιος-οι άλλος-οι να συστήσουν επιπλέον άτομα. Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό θα πάρει περισσότερο χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις (2 συστάσεις) η συμπλήρωση του πίνακα μπορέι να "κολήσει" για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν δεν δεσμευτείς απέναντι στον εαυτό σου ότι "θα κάνω ότι χρειαστεί προκειμένου να συστήσω 2 νέους πελάτες" καλύτερο θα ήταν να μη ασχοληθείς καθόλου με το Bonus πρόγραμμα της Emgoldex.

4. Ενώ μου φαίνεται πολύ έξυπνο πρόγραμμα και εύκολο στην δομή του όταν απευθύνθηκα σε γνωστούς μου δεν είναι εύκολο να πειστούν. Δεν μπορώ να βρω κανέναν. Μήπως κάτι δεν έκανα σωστά;

ΑΠ. Το δικτυακό μάρκετινγ είναι μια τεράστια βιομηχανία παγκοσμίως, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπων. Το επάγγελμα του "δικτυωτή" είναι ένα επάγγελμα το οποίο προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες, όπως αντίστοιχα γνώσεις και δεξιότητες προϋποθέτουν όλα τα επαγγέλματα.

Η παρεξήγηση εδώ συμβαίνει τακτικά διότι ενθουσιαζόμαστε (απολύτως φυσιολογικό) και όταν απευθυνόμαστε σε έναν υποψήφιο συνεργάτη, δημιουργείται εσφαλμένα η προσδοκία "εύκολου κέρδους" "γρήγορου πλουτισμού" κλπ, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που απευθυνθήκαμε να μην το πιστεύει και να το απορρίπτει.

Ο μόνος τρόπος ασφαλούς εκίνησης είναι μαζί με τον ανάδοχό μας ή όποιον άνθρωπο από τη γραμμή αναδοχής είναι δραστήριος και διαθέσιμος να καθήσουμε και να μάθουμε κάποια απλά και στοιχειώδη βήματα, τα οποία και θα πρέπει να εφαρμόσουμε.

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα προσκαλέσουμε τον υποψήφιο συνεργάτη, συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα παρουσιάσουμε την δραστηριότητα ώστε και να καταλάβει και να πάρει όλη την εικόνα και όλες τις πληροφορίες για να είναι σε θέση να αποφασίσει. Δεν μπορούμε στο πεζοδρόμιο που συναντήσαμε τυχαία κάποιο γνωστό μας να του πούμε την περίληψη και να περιμένουμε να γίνει πελάτης. Δεν λειτουργεί έτσι.

5. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω να ασχοληθώ με το δικτυακό μάρκετινγκ και συγκεκριμένα με την Emgoldex;

ΑΠ. Η κάθε συμβατική εργασία αμοίβει τους εργαζομένους για το χρόνο που απασχολούνται με μια σταθερή αμοιβή. Στο δικτυακό μάρκετιγκ η αμοιβή πολλαπλασιάζεται διαρκώς όσο διευρύνεται και μεγαλώνει το δίκτυο των ανθρώπων που με αφορμή εσένα θα γνωρίσει την Emgoldex αύριο την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, έπειτα από 1,2, 5 χρόνια. Το δίκτυο είναι ένα οικοδόμημα που χτίζεται διαρκώς και αμοίβει με εκθετικά αυξανόμενο ρυθμό αμοιβών αυτόν που φροντίζει και ασχολείται συστηματικά με την δόμησή του. Άρα για να αποφασίσει κάποιος αν αξίζει ή όχι τον κόπο θα μπορούσε να συλογιστεί ως εξής:

α. Με τις γνώσεις που έχω σήμερα την εργασία που έχω (ή δεν έχω) και με τις προοπτικές που υπάρχουν συνεχίζοντας να ασχολούμαι με αυτά που ασχολούμαι έως σήμερα που θα βρίσκομαι (οικονομικά) μετά από 2-5 έτη;

β. Αν ανοίξω μια πόρτα παράλληλα με τις δραστηριότητές μου και αρχίσω σιγά σιγά να χτίζω ένα δίκτυο με τις αμοιβές του προγράμματος που γνωρίζω πως μπορεί να είμαι (οικονομικά) μετά από 2-5 έτη;

Οι απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα θα βοηθήσουν τη σκέψη σας ώστε να ξεκαθαρίσετε και να αποφασίσετε αν αξίζει για εσάς να ασχοληθείτε με μια τέτοια δραστηριότητα, και να ανοίξετε μια πόρτα επιπλέον εισοδήματος.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Emgoldex είναι ότι καλύτερο προσωπικά έχω γνωρίσει έως σήμερα στο χώρο των εταιρειών δικτυακού μάρκετινγκ διότι:

α. Το προϊόν κάνει τη διαφορά. Ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο μέταλλο και μια διαχρονική αξία. Όποιος έχει χρυσό θα έχει πάντα χρήματα. Και η Emgoldex μας πληρώνει σε χρυσό.

β. Το πρόγραμμα αμοιβών της Emgoldex είναι σαφέστατο, απλό και πληρώνει πολύ καλά και γρήγορα.

γ. Με το πρόγραμμα αμοιβών της Emgoldex ο νέος πελάτης πληρώνει μόνο μια φορά και ποτέ ξανά. Δεν χρειάζονται συγκεκριμένες παραγγελίες κάθε μήνα προκειμένου να δικαιούμαστε αμοιβή.

δ. Το προϊόν μπορούμε να το ρευστοποιήσουμε άμεσα στην ίδια την εταιρεία 24 ώρες το 24ωρο και να εισπράξουμε τα χρήματα στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

ε. Αξιοποιώντας το συνδυασμό δικτυακού μάρκετιγκ και Ιnternet η δραστηριότητά μας και το δίκτυό μας μπορεί να απλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

6. Μπορώ να βρώ πρώτα τους 2 πελάτες που θα συστήσω και μετά να πληρώσω την προκαταβολή μου και να γίνω και εγώ πελάτης της εταιρείας έτσι ώστε να μη ρισκάρω;

ΑΠ. Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί και αυτό, η πράξη όμως δείχνει ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Για να γίνει αντιληπτό παραθέτω το παρακάτω παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι σκέφτεσαι να δραστηριοποιηθείς στον τομέα του εμπορίου πχ ανοίγοντας ένα μανάβικο. Επειδή όμως το κεφάλαιο που απαιτείται καθώς και τα λειτουργικά του έξοδα είναι αρκετά θα λειτουργήσεις εκ του ασφαλούς.

Θα βγείς έξω στη γειτονιά στην οποία θα απευθύνεται το μανάβικο όταν θα το ανοίξεις και θα προσπαθήσεις να βρείς πρώτα όλους τους πελάτες που σίγουρα θα έρχονται στο μανάβικο να ψωνίζουν ώστε να έχεις εξασφαλισμένη την πελατεία και να είσαι σίγουρος ότι και το αρχικό κεφάλαιο αξίζει να καταβάλεις και τα λειτουργικά έξοδα. Χτυπώντας λοιπόν τη πρώτη πόρτα ανοίγει μια ευγενική κυρία και της εξηγείς το σκεπτικό σου προκειμένου να γίνει πελάτης ...όταν ανοίξεις το μανάβικο.

Η κυρία πολύ ευγενικά σου λέει ότι "έχω τον κ. Μήτσο που ψωνίζω χρόνια και τον εμπιστεύομαι, και συνεπώς δεν μπορώ να σου υποσχεθώ..." Πηγαίνεις στο διπλανό σπίτι στον κ..τάδε και σου λέει ότι εγώ ψωνίζω μόνο από το Super Market. Για σκέψου τώρα θα το ανοίξεις το μανάβικο ή θα το ξανασκεφτείς;

Αν βασιστείς στους πελάτες που δεν κατάφερες να βρείς ΠΡΙΝ ανοίξεις το μανάβικο σαφώς και δεν πρέπει να το ανοίξεις διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσεις τα χρήματά σου.

Αν βεβαίως βασιστείς στη δική σου κρίση, στην εργασία σου, στις γνώσεις σου, στην αυτοπεποίθησή σου και σε αρχές που θα έκαναν το μανάβικό σου να ξεχωρίζει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σταδιακά, θα το έκανες και θα πετύχαινε.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη δραστηριότητα δικτυακού μάρκετινγκ. Δεν είναι τίποτε θέμα τύχης αφού η τύχη πάντα ευνοεί τους εργατικούς. Πρώτα θα ενημερωθείς και θα μάθεις καλά το αντικείμενο, στη συνέχεια θα κάνεις την δική σου "έναρξη εργασιών" και μετά θα έρθουν οι πελάτες. Και θυμήσου: Το γεγονός ότι 2-3 άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ πελάτες δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κανένας. Θα γίνουν οι επόμενοι. Εξάλου στη συγκεκριμένη δραστηριότητα αρκούν μόνο δύο (2)!!

7. Αν Συστήσω 2 πελάτες όταν βρίσκομαι στον προκαταρκτικό πίνακα με 150€ θα πρέπει να συστήσω και στον κύριο με 540€;

ΑΠ. Όχι, αν όμως τους συστήσετε όταν βρίσκεστε για παράδειγμα στο 4 επίπεδο του προκαταρκτικού πίνακα, θα πρέπει για να δικαιούστε πλήρη αμοιβή να προλάβουν να μεταβούν στον κυρίος πίνακα , πριν εσείς φτάσετε στο 3 επίπεδο του κύριου πίνακα. Οπότε όσο νωρίτερα φέρετε συστάσεις στον προκαταρκτικό πίνακα τόσο καλύτερα.